Ontwikkelaar

Een stukje achtergrondinformatie
KIM TOUSSAINT VERTELT

Hoe is de ontwikkeling tot stand gekomen? Wat is de grootste kwaliteit van het plan? Waarom is er voor dit type huizen gekozen. Kim Toussaint is de ontwikkelaar van Leven in de Branderij en dus is zij de aangewezen persoon om antwoord te geven op deze vragen. Dat doet ze met enthousiasme.

“Deze 19 huizen maken onderdeel uit van een groter plan. Want ook aan de overkant van dit plan, aan de Zijlstraat, komen nog circa 45 huizen. Deze worden op een later moment ontwikkeld en in verkoop gebracht. Grappig is dat onze plannen wel begonnen met de ontwikkeling aan de overzijde. Herman Jansen, dé jeneverbrander van Schiedam, wilde in de Brandersbuurt blijven ondernemen, nieuw bouwen en had minder ruimte nodig. Hij verkocht een deel van zijn terrein en gaf ons daarmee de kans om hier midden in de oude stad nieuwbouw te realiseren. Van de gemeente begrepen we dat ook de brandweerkazerne op de sloopnominatie stond en zo was het plan gevat om dit deel ook te ontwikkelen. Zo wordt dit gebied straks een fraai geheel met huizen die niet misstaan in de oude binnenstad.”

Grote nieuwe huizen in de binnenstad van Schiedam

“Want zoals je in het interview met de architect zal lezen, is de oude Schiedamse bebouwing van deze plek en iets verderop een grote inspiratiebron geweest. Maar voor het zover was, hebben we eerst bedacht voor wie we deze huizen wilden gaan bouwen. Omdat het aanbod van grote gezinshuizen in de stad schaars is, was de keuze snel gemaakt. Hier komen geen appartementen, maar huizen met een tuin. En dat betekent dat je ruim kunt wonen in een ontspannen setting, zonder dat je ook maar iets van het stadse leven hoeft te missen. Hiervandaan loop je echt in een paar minuten het centrum in.” 

Jouw mening telt

“Toen eenmaal bepaald was welke type huizen we gingen bouwen, hebben we de geïnteresseerden benaderd. We wilden graag weten waar zij in huis behoefte aan hadden. Denk hierbij aan een leefkeuken, werkruimte, grote slaapkamer of juist meer kamers. En waar zou je de badkamer het liefst willen. De respons was groot, nuttig én verwerkt in het definitieve ontwerp.”

“dit gebied wordt straks een fraai geheel met huizen die niet misstaan in de oude binnenstad”

Dit wordt bijzonder

“Ik vind dat we hier echt wat bijzonders neerzetten. De plek is ideaal, de tuinen liggen gunstig op de zon, toekomstbestendig doordat de woningen uitgerust zijn met een warmtepomp, iedereen heeft een eigen parkeerplaats en kleine kinderen kunnen veilig spelen op het groenstrookje die bij het afgesloten parkeerhofje wordt aangelegd. Maar bovenal blinkt dit plan uit door de rijke architectuur. Dit plan is nu mooi en over 100 jaar ook nog. En ja, wie wil er nou niet een gloednieuw huis met de uitstraling van een oud pand in de binnenstad van Schiedam?”

Interesse? meld je aan of neem contact op met onze makelaar

interesse